Лапавица, која во некои области на главниот град не запре за неколку часа, резултираше со многу километри на сообраќајниот метеж во градот и серија на мали незгоди. Има секоја причина да се очекува дека првиот во оваа сезона "ден на tinman" ќе биде на 8 ноември. Според аналитичкиот центар "Yandex. Цевка", на ниво на застојот во градот од 18:23 Москва време е проценета на 8 поени на скала. На внатрешната страна на Трети транспорт прстен (TTR), извештаи "Interfax", фиксна цевка од Volgograd проспектот и да Zvenigorodsky автопат. Од надвор е дел од Lefortovo и Џогирање. На надворешната страна на кружниот пат е повеќе од 12-километар сообраќај џем од автопатот Ентузијасти и да Ostashkovskoe автопат, на внатрешната страна на кружниот пат е дел од Ленинград до Јарослав автопат. Во центарот на градот, практично престана сообраќајот на Kotelnicheskaya, Moskvoretskaya, Кремљ и Prechistenskaya embankments. На застојот е снимен на Chistoprudny, Sretensky, Rozhdestvensky, Petrovsky и Strastnoy boulevards.