За да се намали административни казни за граѓаните, подготвени да придонесат за Финансии, предложи поглаварот на Федералниот судски извршители услуга Artur Parfenchikov. Официјалниот рече дека тоа ќе ги охрабри за сторителите што побрзо да ги плати казните. Според шефот FSSP, во Европските земји, ако државјанин трансфери на пари во рок од една недела по повредата, износот на наплата се намалува. "Најважно е тоа што, како систем работи ефикасно! Луѓето како него, кога тие можат да се заштедат пари, па казни во овој случај, тие се плати веднаш", рече официјалниот. Артур Parfenchikov нуди и нашите законодавци да се обиде да ги мотивира сторителите на овој начин. Собирање на парични казни во Русија, се сеуште многу ниски, кој беше принуден во август оваа година да се измени законот за управна постапка измени toughen санкции за не-плаќање на казни. Според нив, возачите не сакаат да се дел со своите пари, ќе биде должен да плати двоен износ, износот на "врвот" мора да биде најмалку илјади денари. Во 2012-2013, исто така, може да се донесе закон дозволувајќи им да ги искористи од должникот возачка дозвола, до исплатата на долгот.