Шефот на Британската компанија изјави за необичен тешкотии во спроведувањето на премиум компактен. Aston Martin се соочува со тешкотии во спроведувањето на своите компактен премиум Cygnet. Како што е наведено од страна на извршниот ДИРЕКТОР на Улрих bez издание на Autocar, продажбата не се толку добар како што би сакале. . . бидејќи машини не се доволни. "Ние не можеме да брод како и многу возила како што нашите клиенти сакаат, ние едноставно не имаат капацитет да го стори тоа", рече Betz. Додека Betz истакна дека зголемување на свеста на моделот е клучот за растот. "Ние не се потрошат милиони за рекламирање Cygnet, па, се разбира, промоција на автомобилот беше време", рече тој, додавајќи дека во блиска иднина во Централен Лондон се отвора нов центар Cygnet, кои треба да привлечат дополнително внимание. Во прилог, на шефот на Aston Martin не се согласуваат со критики дека моделот на компактен го погоди удар на репутацијата на производителот бидејќи не се застапени спорт вредност на брендот. "Не знам каде тој добива таква критика. Овој автомобил е вистински луксузен објект, одличен начин да се добие низ градот. Зошто ви е Поволна да патуваат до Лондон, ако може да се земе Cygnet?", тој рече. Улрих bez исто така потврди дека на електрична верзија на Toyota iQ ќе добиваат својот колега во соодветните Aston Martin Cygnet, кој ќе биде првиот електричен автомобил од оваа автомобил марка.