Нова слика Hyundai Genesis Coupe дојдоа сите на патот до Мрежата. Во мрежата постојат нова фотографија Hyundai Genesis Coupe 2012 година модел. Квалитетот на сликите е малку повисок отколку во фото преземени во крајот на август. Во прилог, фотографии за првпат беа објавени на корејски веб-сајт на кој може да се укаже на појавата на официјални информации од производителот во блиска иднина. Новиот Hyundai Genesis Coupe има повеќе мазна дизајн во согласност со филозофијата на "тече линии." Се очекува дека редизајниран Hyundai Genesis Coupe ќе добие 3.8-литарски V6 мотор оценет во 333 КС и максимален вртежен момент од 394 Nm во комбинација со 8-чекор "автоматски". Премиерата на новиот автомобил ќе се одржи во ноември 2011 година во просториите на мотор шоу во Лос Анџелес.