Руската полиција ќе добие нова форма, знаци и livery автомобили од први јануари 2012 година, ова беше кажано од Заменик Министерот за внатрешни Работи, државниот Секретар Сергеј Bulavin. Нова форма, веќе е одобрен, но "до првиот од јануари би требало да се одржи на сите организациски аранжмани поврзани со промена на името, како и работата на планирање се одвива во сите региони". Сега се менува симболите на автомобили. Веќе имаат хеликоптери кои се нарачани со зборот "Полиција". Извор: Interfax. EN