Се книга - Поправка прирачник Nissan Qashqai +2. Книгата содржи: - опис на автомобил Nissan Qashqai, прирачник Qashqai+2, како и опис на фазите на стручната служба на Nissan. Поправка прирачник Nissan Qashqai +2 се однесува на автомобили произведени од 2008 година, и по редизајн 2010 година. Nissan Qashqai+2 опремена со бензински мотори HR16DE - работен волумен од 1.6 литри, MR20DE со јачината на звукот 2.0 литри дизел мотор: K9K со капацитет од 1,5 или M9R - 2.0 литри.

Делови од книгата за одржување и поправка на Nissan Qashqai+2:
 • ПОСТАПУВАЊЕ ВО ИТНИ СИТУАЦИИ
 • ДНЕВНИ ПРОВЕРКИ И РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИ
 • РАБОТАТА НА АВТОМОБИЛ ВО ЗИМА
 • ПОСЕТА НА УСЛУГАТА СТАНИЦА
 • ПРИРАЧНИКОТ АВТОМОБИЛ
 • ПОТРОШЕН МАТЕРИЈАЛ ЗА ОДРЖУВАЊЕ
 • ПРЕДУПРЕДУВАЊА И ПРАВИЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРИ ВРШЕЊЕ НА РАБОТИ НА АВТОМОБИЛ
 • ОСНОВНИ АЛАТКИ, МЕРНИ ИНСТРУМЕНТИ И МЕТОДИ НА РАБОТА СО НИВ
 • НА МЕХАНИЧКИ ДЕЛ НА БЕНЗИНСКИ МОТОР Е 1.6 L (HR16DE)
 • НА МЕХАНИЧКИ ДЕЛ НА БЕНЗИНСКИ МОТОР 2 ,0 L (M R20DE)
 • НА МЕХАНИЧКИ ДЕЛ НА ДИЗЕЛ МОТОР 1.5 L (К9К )
 • НА МЕХАНИЧКИ ДЕЛ ОД МОТОРОТ (M9R)
 • СИСТЕМ ЗА ЛАДЕЊЕ
 • СИСТЕМ ЗА ПОДМАЧКУВАЊЕ
 • ЕНЕРГЕТСКИ СИСТЕМ
 • МОТОРОТ СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО
 • СИСТЕМ ДОЗА И НА ИЗДУВНИТЕ ГАСОВИ
 • ЕЛЕКТРИЧНИОТ МОТОР
 • КОНТРОЛА
 • ПРЕНОС
 • ТРАНСФЕР СЛУЧАЈ И ВОЗИ ШАХТИ
 • СУСПЕНЗИЈА
 • СОПИРАЧКИ СИСТЕМ
 • УПРАВУВАЊЕ
 • ТЕЛОТО
 • ПАСИВНА БЕЗБЕДНОСТ
 • КЛИМАТИЗАЦИЈА И ГРЕЈАЧ
 • ЕЛЕКТРИЧНИОТ СИСТЕМ И ЕЛЕКТРИЧНИ КОЛА

Преземете поправка прирачник Nissan Qashqai+2 на AutoRepManS: