Chery Tiggo - руководство от производителя.
Chery Tiggo crossover (T11, Tiggo 3) прв пат е воведен во Кинески автомобил на пазарот во 2005 година. До крајот на таа година продажбата на автомобили започна во земјите на Комонвелтот.
Очигледно, прототип за SUV беше модел RAV 4 и CR-V, бидејќи сличноста е очигледна. Сепак, како што е наведено од страна на производителот на возилото компанија Chery Автомобилот Co., Ltd, во создавањето на автомобил присуствуваа таквите брендови како англиски Lotus и Јапонски Мицубиши Автомобилски Инженеринг Corporation.
На автомобиль устанавливаются два двигателя, производимых по лицензии Mitsubishi: 4G63S4M объемом 2 л (125 л.с, 168 Н м) и 4G64S4M объемом 2,4 л (129 л.с, 198 Н м). Расход топлива может составлять в зависимости от объема двигателя и типа трансмиссии от 7 до 9,5 л на 100 км при движении в загородном цикле.

СОДРЖИНА:

Формат: .djvu
Големина: 43.94 Mb


Преземете работилница Прирачник Chery Tiggo производител на AutoRepManS: