Welcome to the Руководства по ремонту автомобилей скачать бесплатно.
+ Одговори на Темата
Резултати од 1 до 4 од 4
 1. #1
  AutoFan is offline Супер-модератор AutoFan на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  08.11.2008
  Модел
  Diablo
  Мислења
  3,759

  Поправка прирачник Акура MDX / Хонда Пилот / Хонда Ridgeline  Насоки за поправка и одржување на Акура MDX, Хонда Пилот, Хонда Ridgeline, произведени во 2001 година. Овие возила се опремени со бензински мотор модели J35 (јачина од 3.5 литри).
  Водич дава опис на делото на поправка, се приспособат, главните елементи на контролниот систем на моторот, VTEC систем се менува висината на вентил лифт, автоматски менувач, - автоматско преноси. Книгата содржи инструкции за користење на систем за само-дијагностицирање: автоматски менувач, VSA, VTM-4, TPMS - мониторинг системот за воздух под притисок во гуми, СРС. Инструкциите за вршење на исправка и поправка на менувачи, сопирачки систем (вклучувајќи VSA), управување и потпирање.


  ISBN: 978-5-88850-354-6

  Acura MDX / Honda Pilot / Honda Ridgeline руководство по ремонту-scan437-jpgAcura MDX / Honda Pilot / Honda Ridgeline руководство по ремонту-scan438-jpg

  Преземете поправка Прирачник Акура MDX / Хонда Пилот / Хонда Ridgeline на AutoRepManS: 2. #2
  AutoFan is offline Супер-модератор AutoFan на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  08.11.2008
  Модел
  Diablo
  Мислења
  3,759
  Поправка прирачник АКУРА MDX / Хонда Пилот / Хонда Ridgeline

  КНИГАТА е ВОДИЧ за ПОПРАВКА, РАБОТА И ОДРЖУВАЊЕ на АКУРА MDX 2001 година модел, бензински мотор J35


  Идентификација на 3
  На кратенки и симболи 4
  Општи упатства за поправка 4 AKURA MDX
  Точка на инсталација гаража Џек и подигнете канџите на 5
  Главните параметри на возилото 6
  Упатството за Акура YFC 9
  На 9 заклучување на вратата
  Одомерот и броило 11
  На tachometer 11
  Индикатор за гориво количество 11
  На покажувачот на coolant температура 11
  Индикаторите на инструмент таблата 12
  Патен компјутер 14
  Windows 16
  Светло за аларм на автомобил (Акура MDX) 17
  Осветлувањето на инструмент табла 18
  Хаубата и задната врата 18
  На гориво додатен размавта 18
  Контрола switch wiper и миење систем (Акура MDX) 18
  Во комбинација се префрлите headlamp, wiper и миење систем (Хонда Ridgeline) 19
  Прилагодување на управувачот 19
  Контрола огледала 19
  Системот за автоматско затемнување внатрешни работи огледало 20
  На demister switch задната врата, стакло и страничните ретровизори грејач 20
  Вклучете осветлување товар на преградата (Хонда Ridgeline) 20
  Седиштето 20
  Индивидуални подесувања 22
  Грејач предните седишта 23
  Безбедносни ремени 23
  Мерки на претпазливост кога оперативни возилата опремени со СРС 24
  Отворот 25
  Прекинувачот на системот за контрола за да се одржува брзината на 25
  Контрола грејачи и клима уред 26
  Касета - главните точки на функционирање, 27
  Контролен панел за радио на воланот 30
  Приклучоци за поврзување на дополнителни уреди 30
  Паркинг сопирачка 30
  Anti-lock сопирачки систем (ABS) 31
  Стабилност на системот (VSA) 31
  Возење со автоматски менувач 31
  Совети за возење во различни услови 32
  Карактеристики на пренос 4WD модели 33
  Прекинувачот на задолжителното вклучување на целосна возење 33
  Влечното возило 34
  Влечење на приколка е 34
  Започнете со мотор 34
  Дефект на моторот додека возите 35
  Џек и алатки 36
  Резервно тркало 36
  Подигнување на возилото 37
  Замена на тркало 37
  Препораки за изборот на гуми 38
  Проверете го притисокот и состојбата на гуми 38
  Замена на пневматик 39
  Карактеристики на работата на алуминиум дискови 39
  Замена на погонски тркала 39
  Се носат на индикатори за накладките 39
  На каталитички Конвертор и издувниот систем 40
  Проверка и замена на осигурувачи 40
  Светилка замена 43
  Одржување ACYRA MDX 47
  Сервисни интервали 47
  Моторното масло и филтер 47
  Coolant 50
  Проверка и замена на филтер за воздух 51
  Замена на гориво филтер 51
  Замена на филтер за кабина 51
  Еден диск појас монтирани единици 52
  Проверете искра приклучоци 52
  Проверка на притисок крајот на компресија удар 53
  Проверете палење на мерењето 53
  Проверка на фреквенцијата на ротација на лер 53
  Проверка и замена на ATF 53
  На проверка и промена на масло во трансфер случај 54
  На проверка и промена на масло во задниот менувач 54
  Проверете течност ниво серво волан 55
  Замена на течност за серво волан 55
  Проверка на течност за ниво 55
  Мотор - механички дел АКУРА, ем ди x 56
  Проверка и усогласување на топлинска backlashes во вози на вентили 56
  Мерењето појас 58
  Повлекувањето на 58
  Проверете 59
  Замена на tensioner макара на времето појас 60
  Замена на појас tensioner вози монтирани единици 60
  Проверете појас tensioner вози монтирани единици 60
  Инсталација 60
  Главата на цилиндерот 64
  Повлекување 64
  Демонтажа, инспекција, чистење и поправка на цилиндар на главата 66
  Проверете блок рокер систем VTEC (освен J35Z1) 66
  Проверете блок рокер систем VTEC (систем shut-надолу цилиндри) (J35Z1) 67
  Демонтажа и Монтажа блок рокер систем VTEC 68
  Инсталација 69
  Инсталацијата на приклучоците на цилиндар глави (Хонда Ridgeline, Пилот) 71
  Моќта единица (Акура MDX) 71
  Моќ единица (Хонда Ridgeline) 77
  Контрола на системот за пневматски монтирање на моторот (Акура MDX) 85
  Активниот систем за контрола на поддржува на моторот (Хонда Пилот) 87
  Главниот технички податоци за моторот 88
  Моторот - Општи процедури на поправка 89
  Главата на цилиндерот 89
  Демонтажа 89
  Проверете, чистење и поправка 89
  Собранието 94
  На цилиндар блок 94
  Демонтажа 94
  Проверете, чистење и поправка 97
  Проверете цилиндри 98
  Демонтирање на клипот / поврзување прачка Собранието 99
  Усовршувајќи цилиндар ѕидови 99
  Инспекција клипот и поврзување прачка 99
  Проверка и поправка на вратило 100
  Монтажа на клипот - род 100
  Собранието 101
  Инсталација на мозоци завртки (Хонда Ridgeline, Пилот) 102
  Систем за ладење 103
  Проверка и замена на coolant 103
  На излегуваат во јавноста тест на coolant 103
  Радијатор 103
  Отстранување и инсталирате (Акура MDX) 103
  Замена радијатор, ладење вентилатор и фан на климатизација систем (Хонда Ridgeline) 104
  Радијатор капа 105
  На термостат 105
  На coolant пумпа 105
  Го замени overflow цевка за систем за ладење (Акура MDX) 105
  Го замени overflow цевка за систем за ладење (Хонда Ridgeline, Пилот) 106
  Моторот на вентилаторот за ладење 107
  Главниот технички податоци на систем за ладење 109
  Систем за подмачкување AKYRA MDX 110
  Мерки на претпазливост кога се работи со масла 110
  Моторното масло и филтер 110
  Сензор на итни притисок на маслото 110
  Проверете притисок на маслото 110
  Масло тавата 110
  Масло пумпа 111
  Замена фитинг 113
  Проверете ја заобиколат гром масло млазницата (J35Z1) 113
  Главниот технички податоци, систем за подмачкување 113
  На системи за вбризгување на горивото систем 114
  Мерки на претпазливост кога се работи со гориво систем 114
  Брзи спојки 114
  За гориво пумпа 117
  На гориво регулатор на притисок 119
  Инјектор 120
  На гас тело 121
  Отстранување и инсталирате (Акура MDX) 121
  Отстранување и инсталирате (Хонда Ridgeline, Пилот) 121
  Демонтажа и Монтажа 122
  Проверка на гас 123
  Проверете јаглерод депозити (Хонда Ridgeline, Пилот) 123
  Чистење на гас 123
  Проверка и прилагодување на кабелот на педалот за гас на возилото 123
  Отстранување и монтажа на кабел на педалот за гас на возилото 123
  Замена на педалот за гас на возилото (Хонда Ridgeline, Пилот) 124
  Системот на електронски контролен 124
  Опис 124
  Позицијата на сензорот на педалот за гас на возилото 125
  Проверете (Хонда Ridgeline, Пилот) 126
  Проверете реле модул контролен 126
  На вратило позиција сензор 126
  На camshaft позиција сензор 126
  Сензор на температура на coolant (Акура MDX) 127
  Сензори Број 1 и Број 2 моторот coolant температура (Хонда Ridgeline, Пилот) 127
  Сензор на температура на внесувањето воздух (Хонда Ridgeline, Пилот) 128
  Сензор број 1 температура на внесувањето воздух (Акура MDX) 128
  Сензор No. 2 температурата на воздухот во доводното (Акура MDX) 128
  Тропаат сензор 128
  Предните и задните кислород сензори 128
  Предни и задни сензори составот на смесата 130
  Реле сензори на мешавина 130
  Апсолутен сензор за притисок во доза цела 130
  Вентил систем на variable valve timing и лифт на висина на вентили (VTEC) 131
  На масло, притисок се префрлат во VTEC систем 132
  Главната реле Број 1 и Број 2 на системи за вбризгување на горивото систем, 132
  Резервоарот за гориво 132
  Проверка на возилото (Акура MDX) 132
  Отстранување и инсталирате (Акура MDX) 132
  Отстранување и инсталирате (Хонда Ridgeline) 133
  На гориво ниво сензор 133
  Контролната единица 137
  Систем дијагностички 137
  Читање дијагностички код 137
  Ресетирање единица за контрола 138
  Проверка на напон на краевите на единица за контрола моќ единица 138
  Учење постапка на единица за контрола 138
  Заклучоци електронски контролен 145
  Главниот технички податоци на системи за вбризгување на горивото систем 154
  Емисија 155
  Систем EVAP 155
  Систем позитивни crankcase вентилација 161
  На EGR систем 162
  На внесувањето воздух систем и ИЗДУВНИТЕ 163
  Замена на филтер за воздух 163
  Воздухот почист домување (Хонда Ridgeline) 163
  Замена на воздухот дуктус (Хонда Ridgeline) 163
  Доза цела 164
  Системот за менување на геометријата доза колектор (IMRC) 166
  ИЗДУВНИОТ систем 166
  Систем за палење 169
  Палење серпентина и реле серпентина 169
  На искра приклучоци и палење на мерењето 171
  Главниот технички податоци на систем за палење 171
  Почнувајќи систем 172
  Стартер 172
  Провери работата на стартер 175
  Главниот технички податоци на систем на стартување 176
  Полнење систем 177
  Мерки на претпазливост 177
  Проверете за автомобил 177
  Генератор 177
  Главниот технички податоци на полнење систем 180
  Автоматски пренос на АКУРА YFC 181
  Општи информации 181
  Дијагностика 181
  Проверете механички системи МАЧКА 186
  Проверка и замена на ATF 189
  Елементи на електричниот систем за контрола 189
  На електромагнетни вентили на блокирање на селектор 189
  На сензорот позиција R на селектор 190
  Позицијата на сензорот 1 е неисправен (1-hold) 191
  Прекинувач за забрана на почеток 191
  Електромагнетниот вентили и контрола на притисокот 192
  Електромагнетни вентили Со контрола на притисокот 193
  На електромагнетниот вентили промена електромагнетниот вентил и вртежен момент Конвертор заклучување-up 194
  На сензорот за притисок на работната течност во спојката коло, на третиот степен на пренос 196
  На сензорот за притисок на работната течност во спојката коло четвртиот опрема 196
  Сензор за внесување вратило брзина 196
  Брзината на сензорот излез вратило 196
  Сензор течност температура 197
  Единица за контрола на автоматски пренос 197
  Селектор (Акура MDX) 204
  Селектор (Хонда Ridgeline) 206
  Кабел за пренос контрола 207
  Пренос Собрание (Акура MDX) 210
  Пренос Собрание (Хонда Ridgeline, Хонда Пилот) 218
  Трансфер кутија 226
  Главниот технички податоци на автоматски менувач 228
  Driveshaft 230
  Заден менувач 231
  Конекција систем на сите тркала (VTM-4) 231
  Опис 231
  Работата 231
  Систем за тестирање 232
  Дијагноза 233
  Опис 233
  Проблеми кодови 233
  Избришете ги кодовите 233
  Неискористеност на единица за контрола 233
  На проверка и промена на масло 236
  Елементи на електричниот систем за контрола 236
  Замена на температурата на маслото испраќачот во задниот менувач 236
  Проверете ја и заменете го вклучите принудени врска полн диск, 236
  Замена реле врска систем на целосна диск, 236
  Контролната единица конекција сите тркала 237
  Заден менувач Собранието 239
  Главниот технички податоци на задната опрема 240
  Вози шахти 241
  Проверете 241
  Пред вози шахти 241
  Средно вози вратило 246
  Заден диск вратило 248
  Главниот технички податоци вози шахти 253
  Pendant 254
  Прелиминарни проверки 254
  Проверка и усогласување на аглите на инсталација на предни тркала 254
  Проверка на аглите на инсталација на резервни тркала 255
  Управниот зглоб и предните тркала центар 256
  Кочење на предната суспензија 257
  Долни контрола рака 259
  Стабилизатор бар 259
  Центар и оска на задното тркало од 260
  На заден амортизер (Aciga MDX, Хонда Пилот) 263
  Пролет задната суспензија (Акура MDX, Хонда Пилот) 263
  Кочење задната суспензија (Хонда Ridgeline) 263
  Стабилизатор бар 265
  Горниот контрола рака 265
  Долниот wishbones 266
  Заостанува рака 266
  Систем за контрола на воздушниот притисок во гуми (TPMS) 267
  Опис 267
  Дијагноза 268
  Неискористеност на притисок сензор 270
  На единица за контрола на притисок систем за следење пневматик 270
  Замена initiators 273
  На сензор за притисок во гумата 273
  Главниот технички податоци на суспензија 274
  Управниот 275
  Проверете течност ниво серво волан 275
  Замена на течност за серво волан 275
  Проверка на возилото 275
  Управувачот 276
  Управниот колона 277
  На управувачки механизам 278
  Пумпа за серво волан 283
  Главниот технички податоци спојки 285
  Сопирачки систем 286
  Проверка на течност за ниво 286
  Крварење на сопирачки 286
  Проверете вакум црево 286
  Педалата на сопирачката 286
  Кочница господар цилиндар 287
  Вакуум кочница бустер 288
  Предните сопирачки 288
  Задните сопирачки механизми 290
  Паркинг сопирачка 291
  Стабилност на системот (VSA) 294
  Проблеми кодови 294
  Јасно проблеми кодови 294
  Притисокот modulator и единица за контрола VSA 297
  Вклучете VSA 300
  Аголот сензор на воланот 301
  Сензор на yaw го оценувате сензор и латералниот забрзување 301
  Сензор тркала брзина 301
  Главниот технички податоци сопирачки систем 303
  Телото 304
  Телото (Акура MDX, Хонда Пилот) 304
  Предниот браник 304
  Задниот браник 305
  Вентилација решетката 305
  Заврши радијатор 306
  Хаубата 306
  Пред фендер 308
  Влезната врата 308
  Задната страна на вратата 314
  Задната врата 320
  Размавта на гориво додатен капа 322
  Задните ретровизорите 323
  Шофершајбната 324
  Задната врата, стакло 327
  Фиксна задната страна на прозорецот, 329
  Лука 330
  Инструмент-таблата 334
  Централната конзола 337
  Ентериер 339
  Покривот заврши 341
  Подот заврши 343
  На ремени 344
  Седиштето 344
  Телото (Хонда Ridgeline) 346
  Предниот браник 346
  Задниот браник 346
  Вентилација решетката 347
  Решетката 347
  Худ 347
  Пред фендер 349
  Влезната врата 349
  Задната страна на вратата 351
  Назад врата 351
  Размавта на гориво додатен капа 355
  Страна на ретровизорот 356
  Шофершајбната 356
  Заден прозорец 358
  Лука 360
  Инструмент-таблата 360
  Ентериер 363
  Појаси 365
  Главниот технички податоци на телото 365
  Климатизација, греење и вентилација 366
  Мерки за безбедност при работа со ладилни 366
  Отстранување на ладилни, евакуација, полнење и систем за верификација 366
  Климатизација систем дијагноза 370
  Кола 371
  Проверете коло на мотор се префрлите на воздухот 371
  Коло проверете сензор на температура на coolant 372
  Коло тестирање control panel климатизација и грејач 372
  Коло проверете напојување и земјата коло на електронски контролен уред за климатизација 372
  Проверка на синџир на радијатор фанови и кондензаторот 373
  Проверете коло на електромагнетни спојки 374
  Switch колото тест сузбивање 375
  Воздух сензор на температура во кабината 376
  Сензор на температура на воздухот 376
  Сончева светлина сензор 376
  На температурата на воздухот сензор за испарувачот 377
  Моќ транзистори 377
  Вози мешање на воздухот струи 377
  Вози промени насоката на протокот на воздух 377
  Возат се префрлите на воздухот 378
  Контролен панел со клима, грејач 378
  Електронската контролна единица климатизација 378
  Испарувач 378
  Единица грејач фан 379
  Блок грејач 380
  Компресор 380
  Сигурносен вентил 381
  На електромагнетни спојки на компресор 381
  A / C кондензаторот 382
  Примачот 382
  Задните климатизација 383
  Дијагноза задните климатизација 383
  Кола 383
  Проверка на моторни коло на задниот диск промена на насоката на проток на воздух 383
  Коло проверете напојување и земјата коло control panel задните климатизација и грејач 384
  Задните тркала мешање на воздухот струи 384
  Задните тркала се менува насоката на протокот на воздух 385
  Задните моќ транзистори 385
  Control panel задните климатизација и грејач 385
  Фан задните грејач 385
  Радијатор задните грејач 385
  Задната грејач / климатизација 386
  Задните цевка на ладилни 387
  Главниот технички податоци на климатизација систем 388
  Системот за сопирање (СРС) 389
  Мерки на претпазливост во текот на работењето и одржувањето работа 389
  Конектори системот за сопирање 391
  Воздушни перници 392
  Отстранување и инсталирањето на возачот airbag 392
  Отстранување и инсталирате airbag совозачот, 392
  Отстранување и инсталирате страна airbag 392
  Отстранување и вградување на воздушните завеси 392
  Спирала жица 393
  Контролната единица 394 СРС
  Пред сензори се пасивни безбедносни системи 395
  На страна сензори за пасивна безбедност систем 395
  Задни сензори за пасивна безбедност систем 395
  Блок системи за одредување на позицијата на совозачкото 396
  Системот единица е присуство на совозачкото седиште (Акура MDX) 396
  Систем сензор за присуство на совозачкото седиште (Акура MDX, Хонда Ridgeline) 396
  Сензор систем за одредување на позицијата на возачот 396
  Off индикатор airbag за совозачот (Акура MDX, Хонда Пилот) 396
  Off индикатор airbag за совозачот (Хонда Ridgeline) 397
  На rollover сензор 397
  Појаси и токи 397
  Отстранување и инсталирате појаси на предните седишта 397
  Отстранување и поставување на сигурносен појас токи предните седишта 398
  Отстранување и инсталирате појаси десно и лево на седиштата од вториот ред 399
  Отстранување и инсталирате сигурносен појас во центар на седиште на вториот ред (Акура MDX, Хонда Пилот) 399
  Отстранување и инсталирате сигурносен појас во центар на седиште на вториот ред (Хонда Ridgeline) 399
  Отстранување и поставување на сигурносен појас токи лево и центар за вториот ред седишта (Акура MDX, Хонда Пилот) 399
  Отстранување и поставување на сигурносен појас токи центар и десно вториот ред седишта (Акура MDX, Хонда Пилот) 400
  Отстранување и инсталирате безбедност заклучување-лево, десно, центар за вториот ред седишта (Hondar Ridgeline) 400
  Отстранување и поставување на сигурносните појаси, во третиот ред (Акура MDX, Хонда Пилот) 400
  Отстранување и поставување на сигурносен појас токи на седиштата од третиот ред (Акура MDX, Хонда Пилот) 400
  Дијагноза на системот за сопирање 400
  Проблеми кодови 400
  Избришете ги кодовите 400
  Главниот технички податоци на пасивна безбедност систем (СРС) 403
  Телото електрични (жици) 404
  Блок релеи и осигурувачи 404
  Блокови осигурач / реле 407
  Отстранување и инсталирате на монтирање на блокови во рамките на инструмент-таблата 413
  Батеријата 413
  Проверете реле 413
  На откопчување 414
  Комбинација единица 415
  Систем потсетници и предупредувања 417
  На ajar или вратата ajar 418
  Надворешното осветлување систем 420
  Индикатор и аларм 426
  Внатрешното осветлување систем 427
  Rheostat осветлување 430
  Системот за осветлување контрола 431
  Ретровизор со автоматско анти-заслепуваат 434
  Коишто се слушаат аларм 434
  Заден прозорец defogger 435
  Приклучоци за поврзување на дополнителна опрема 436
  Моќ moonroof 437
  Стакло и подлошки 438
  Immobilizer 443
  Прилагодување lumbar поддршка (модел од 2004 година, со DPMS) 444
  Грејачи на седиштата 444
  Електрични ретровизори 445
  Систем КИНО 447
  Електрични Прозорци 451
  Систем за централно заклучување и далечински управувач Централно заклучување 457
  Електрични седишта 466
  Системската меморија settings (DPMS) 468
  Аудио 475
  DVD-систем за задните патници 481
  Мулти-информациски дисплеј (модели без систем за навигација) 486
  Систем за навигација, 489
  Главниот технички податоци електричниот систем на телото 490
  Дијаграми на електрична опрема (жици) 492-689

 3. #3
  AutoFan is offline Супер-модератор AutoFan на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  08.11.2008
  Модел
  Diablo
  Мислења
  3,759
  линковите за да ги видиш поправка прирачник за Акура MDX, Хонда Пилот и Хонда Ridgeline се ажурираат во првата порака на оваа тема

 4. #4
  mondini is offline Почетник mondini на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  30.04.2019
  Модел
  regilene
  Мислења
  3
  repair manuals, spare parts, repair manual, user's manual
  Translated text
  hola busco ayuda con la información де хонда ridgeline 2007 став cambiar лос metales de las bielas y cabezas del моторни en su contre прирачник espero y мене puedan gracias atodos SIF & ко
  Original text

 

 

Similar Threads

 1. Replies: 0
  Последен Пост: 02.10.2014, 21:19
 2. Replies: 0
  Последен Пост: 12.12.2011, 22:10
 3. Replies: 0
  Последен Пост: 11.06.2010, 09:53
 4. Replies: 0
  Последен Пост: 31.05.2010, 12:03
 5. Replies: 0
  Последен Пост: 31.05.2010, 11:58

Ознаки за оваа Тема

Back to top