Компанијата од Инголштад се случува да се произведе судење серија на ултра-компактен електрични возила за да ја проверите нивната побарувачка меѓу купувачи. Audi ќе започне ултра-компактен градски автомобил Урбанистички Концепт, презентиран на International motor show во Франкфурт во сериско производство. Според публикацијата АВТОМОБИЛ Списание, производителот од Инголштад има намера да издаде ограничена серија, која ќе се состои од 999 примероци. Цена на Audi Urban ќе бидат релевантни - 9999 Евра за автомобил. Покрај тоа, партијата ќе им помогне на производителот за да се разбере дали или не да се продолжи со развојот во оваа насока. Патем, итно прашање ќе бидат ангажирани во Урбаните или поделба Quattro или некој од добавувачите на Audi. Потсетиме, Audi Урбанистички Концепт е управувано од страна на два електрични мотори e-tron работи на литиум-јонска батерија. Крстарење машина е 73 км и забрзување 0-60 km/h трае околу 6 секунди, додека нејзината електронски ограничена максимална брзина од 100 km/h Ауди Урбанистички Концепт за стекнување на 16,9 C.