Федерацијата Совет денес го одобри Федералниот закон измени во два "автомобил" член на управниот код (5. 43 и 12. 19). Промените се обезбеди значително построги отколку досега, казната за возачите кои ги прекршуваат правата на лицата со пречки во развојот возење. За оние кои се Паркираат автомобили на веб-сајтови наменети за возила на инвалиди, казната ќе се зголеми од 200 рубли до 5.000 рубли. Покрај тоа, постоечки мерење на изложеност, како предупредување, пратениците се исклучени од текстот на законот за управна постапка. Toughen на одговорност за прекршување на одредбите од законот кои се однесуваат на распределбата на Паркинг места за возила на лица со пречки во развојот. Ако такви места нема да бидат доделени, или ќе биде, но со повредите, казните се зголеми до десет пати: за овластените лица од постојните 500 до 5000 рубли за правни лица — од 5000 до 50 000 рубли Потсетиме дека авторите на оригиналниот текст на законот предлага зголемување на овие казни да 15-25 време — само тогаш, тие се верува, тоа е можно ефикасно да се заштитат правата на лицата со пречки во развојот возење. Предлог за висината на казните не се одобрени во Комисијата за уставни законодавство.