Насоки за поправка и одржување:
МИЦУБИШИ MONTERO СПОРТ - 1996-2004 модел години
МИЦУБИШИ PAJERO SPORT - 1996-2008 модел години
МИЦУБИШИ ПРЕДИЗВИКУВАЧ - 1996-2001 модел години
Модели на автомобили со бензински мотори V6 6G72 (3.0 ltr.), 6G74 (3.5 литарски MPI) и 6G74 (3.5 l. GDI)

Книгата е водич за работата на возила содржи детални информации за одржување, грешка дијагноза, поправка и прилагодување на компонентите на системот на моторни возила. Такви системи како системи на дистрибуирани (MPI) и директно (GDI) системи за вбризгување на горивото, палење), елементи на механички (МТ) и automatic (автоматски менувач) менувачи МИЦУБИШИ, пренос случај (систем за контрола на сите тркала (со СКРАТЕНО работно ВРЕМЕ и СУПЕР ОДБЕРЕТЕ)), сопирачки систем (вклучувајќи anti-lock сопирачките (ABS) и електронска кочница дистрибуција на силата на сопирањето (EBD)), управувањето, суспензија, делови од телото МИЦУБИШИ.
Во овој водич има инструкции за дијагноза системи 7 електронски контролни МИЦУБИШИ (дистрибуирани и директно вбризгување), автоматски менувач, ABS, клима уред (AC), системот за сопирање (СРС).
Опишани во детали 216 кодови автомобилската Проблеми PO, P1. Flash, во услови на нивното настанување и можните причини. Со оглед конектори и верификација процедури сигнали на терминали на контролните единици на различни системи, Pin Податоци.
204 претставува детален жици дијаграми за различни конфигурациски опции, опис на проверки на повеќето предмети на електрична опрема.
Преземете поправка Прирачник Мицубиши Montero Спорт / Мицубиши Pajero Sport / Мицубиши Предизвикувач на AutoRepManS: