Добредојдовте на Водич за автомобил поправки.
+ Одговори на Темата
Резултати од 1 до 7 од 7
Тема:

Мотори HINO J05C, S05C, S05C-Б, S05C-ТА, S05C-ТБ, S05D поправка упатство


 1. #1
  Се Приклучат На Денот
  01.01.2007
  Модел
  SantaFe
  Мислења
  3,110

  Поправка прирачник мотор HINO J05C, S05C, S05C-Б, S05C-ТА, S05C-ТБ, S05D  Поправка прирачник мотор Hino J05C, S05C, S05C-Б, S05C-ТА, S05C-ТБ, S05D, Тојота J05C.
  Ова упатство е детални чекор-по-чекор опис на операции за поправка и одржување на дизел мотори Тојота J05C (5.3 литри со намалување на токсичноста), S05C (јачина на 4.6 литри со електронска контрола), S05C-Б (јачина на 4.6 литри), S05C-ТА (јачина на 4.6 литри turbocharged), S05C-TB (за јачина на 4.6 литри со Turbonegro-рање и Common Rail) и S05D (јачина на 4.9 литри со електронска контрола). Водич опишува можни грешки и дефекти се опишани и начини на нивно отстранување. Во оваа книга, неспомнати на парење димензии главните компоненти и делови, наведени границите на нивните дозволени се носат, беше дадено упатство за дијагноза и прилагодување на системи за вбризгување на гориво пумпа, како и започнување на системи за полнење.
  Посебно Поглавје на овој водич дава информации за проценување и дијагноза на електронски мотор контрола, исто така, имаат бранови и инструкции за користење на авто-дијагностички систем EFI.
  Исто така, во прирачникот има жици дијаграми на контрола на системи за Hino motors.
  Ова упатство може да се користи за поправка 5-цилиндричен мотор Hino J07Cи 6-цилиндричен мотор Hino J08Cмонтира на автомобил Hino Ranger.

  ISBN 5-88850-276-6

  Двигатели HINO J05C, S05C, S05C-B, S05C-TA, S05C-TB, S05D руководство по ремонту-hino%2520dvigateli-jpg  Преземете поправка Прирачник Мотор HINO J05C, S05C, S05C-Б, S05C-ТА, S05C-ТБ, S05D на AutoRepManS:  Последно изменето од AutoFan; 16.08.2016 во 20:58.

 2. #2
  dexter2007 is offline Почетник dexter2007 на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  24.06.2014
  Модел
  e38
  Мислења
  1
  ви благодариме многу збунет

 3. #3
  ronal is offline Почетник ronal на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  17.08.2015
  Модел
  dutro
  Мислења
  1
  hola cual es la sincronizacion де engranes (cigüeñal y bomba inyector)?
  Motorni S05C 4cilindros

 4. #4
  jokin214 is offline Почетник jokin214 на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  06.07.2016
  Модел
  c3
  Мислења
  4
  gracias por el aporte

 5. #5
  cris1998 is offline Почетник cris1998 на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  16.08.2016
  Модел
  "рено" 12
  Мислења
  1
  hola, мене gustaria descargar este priracnik Комо hago?

 6. #6
  AutoFan is offline Супер-модератор AutoFan на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  08.11.2008
  Модел
  Diablo
  Мислења
  3,759
  jokin214, cris1998одговори лична порака

 7. #7
  pocopeloma is offline Почетник pocopeloma на пути к лучшему
  Се Приклучат На Денот
  09.03.2020
  Модел
  aveo
  Мислења
  1
  buenas amigo gracias por tu aporte descargue јаделе priracnik y мене pide contraseña mozhe da mi dades facilitarla


 

Посетителите се најде на оваа страница од пребарувањето за:

s05c

so5d мотор поправка упатство

Mesin so5c

So5c мотор времето

so5c мотор работилница упатство

so5d моторинјектор пумпа so5dhino мотор s05dso5dhino so5c мотор спецификацииMANUAL DE ПОВИСОКИ j05c-тд hino ГРАТИСespecificaciones став motores hino J05c-ТДhinos05d мотор упатствоhino S05DМоторот времето на Hino SO5日野J05C引擎so5c мотор спецификацииhino S05Chino dutrohino so5c масло пумпа дијаграмmanual de повисоки моторни hino j08chini деловиso5c времетоhino j05c

Ознаки за оваа Тема